русский корабльнахуй
 
Новини України  29 серпня 2024 21:20 

ЄС пришвидшить надання Україні зброї та енергетичного обладнання, – Кулеба

підтримай автора: оригінал
7
863
0
Європейський Союз пришвидшить надання Україні військової допомоги та енергетичного обладнання для відновлення енергосистеми після російських атак.
Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби за підсумками зустрічі глав МЗС країн ЄС у Брюсселі.
"Під час сьогоднішньої зустрічі в Брюсселі з міністрами закордонних справ ЄС я наголосив на необхідності термінового надання вже обіцяної військової допомоги, зокрема систем протиповітряної оборони. Я ціную готовність моїх колег вжити необхідних заходів для прискорення цих постачань", - повідомив Кулеба.
Він наголосив, що ЄС є важливою опорою коаліції на підтримку України, привітав намір низки держав-членів ЄС відгукнутися на заклик України та виступити за зняття обмежень на використання зброї щодо всіх законних військових цілей у Росії у своїх двосторонніх діалогах з іншими членами коаліції.
"Я також вдячний країнам-членам ЄС, які пообіцяли активізувати відповідні зусилля та надати додаткове обладнання та ресурси для української енергетичної системи", - додав глава МЗС.
Кулеба також запевнив партнерів, що Україна виконує свої зобов'язання на шляху до членства в ЄС, включаючи історичну ратифікацію Римського статуту.
"Ми розраховуємо на підтримку держав-членів у просуванні переговорів про вступ України до ЄС у належному темпі", - зазначив міністр.
Редактор: Алісія Давид
29-08-2024, 21:20