русский корабльнахуй
 
Новини  29 серпня 2024 18:30 

Коломойський залишатиметься під вартою, хоча в одній зі справ йому змінили запобіжний захід

підтримай автора: оригінал
8
-
-
Шевченківський суд Києва в одній зі справ бізнесмена Ігоря Коломойського змінив йому запобіжний захід із тримання під вартою на заставу 1,877 млрд грн. Проте олігарх надалі залишатиметься під вартою
Про це повідомляє Суспільне.
Прокурор Сергій Демінчук зазначив, що Коломойському змінили запобіжний захід з тримання під вартою на заставу сумою 1 877 360 000 грн, яку просив старший детектив Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України.
Проте бізнесмен сказав, що не має змоги сплатити цю заставу. Водночас у Коломойського також є інша підозра, за якою запобіжний захід у вигляді тримання під вартою не змінювали. Тому, навіть якби бізнесмен вніс ці кошти, лишався б у місці утримання.
Зазначимо, що термін дії запобіжного заходу спливає 2 вересня 2024 року. За словами журналістів, адвокат бізнесмена В’ячеслав Криглевич просив після цього випустити Коломойського.
“Однак, наскільки мені відомо, є інша ухвала слідчого судді Печерського районного суду, за якою Ігорю Валерійовичу продовжено строк дії тримання його під вартою в межах іншого кримінального провадження. Тому він надалі буде триматися під вартою”, – сказав Демінчук.
Криглевич у коментарі журналістам заявив, що за вимогами Кримінального процесуального кодексу України Коломойського мали звільнити з-під варти, проте Шевченківський суд не може звільнити його, бо є інше провадження, за яким бізнесмена утримуватимуть щонайменше до 25 жовтня.
“В будь-якому випадку ми не погоджуємося з будь-якими рішеннями, які ухвалені проти нашого клієнта. Ми все одно їх будемо оскаржувати та добиватися, щоб наш підзахисний був повністю виправданий за всіма справами, йому інкримінують”, – зауважив адвокат.