русский корабльнахуй
 
Новини України  29 серпня 2024 16:57 

Комітет Ради підтримав законопроєкт про підвищення податків: нардеп розкрив деталі

підтримай автора: оригінал
5
577
0
Профільний комітет рекомендував Верховній Раді прийняти за основу доопрацьований законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану.
Голова фінансового комітету Ради Данило Гетманцев у Telegram повідомив, що доопрацьованим законопроєктом передбачається, зокрема:
- підвищення ставки військового збору з 1,5% до 5%;
- встановлення військового збору у розмірі 1% від доходу для платників єдиного податку ІІІ групи;
- встановлення військового збору для ФОП - платників єдиного податку І, ІІ та IV групи на рівні 10% мінімальної зарплати;
- визначено, що встановлені особливості оподаткування військовим збором діятимуть до 31 грудня року, у якому буде припинено воєнний стан;
- встановлення ставки податку на прибуток підприємств для небанківських фінансових установ (крім страховиків) на рівні 25%;
- вдосконалення запропонованої моделі визначення розміру авансових внесків у цілях оподаткування прибутку підприємств, які здійснюють -роздрібну торгівлю пальним;
- щомісячне подання звітності про суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і суми утриманого з них податку, а також суми нарахованого єдиного внеску.
"Окрім того, передбачається розробка окремого законопроєкту про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування надходжень від військового збору до спецфонду Держбюджету з метою їх цільового спрямування на потреби безпеки і оборони", - додав Гетманцев.
Народний депутат Ярослав Железняк, в свою чергу, повідомив, що була тяжка дискусія щодо вилучення норми про податок 50% на банки.
"Депутати виступили за. Проти виступив НБУ, Мінфін та, говорять, категорично проти МВФ. Говорять, що доведеться докапіталізовувати банки та неможливо буде залучити 385 млрд грн на ринку до кінця року. Домовились повернутися до цього у другому читанні", - написав він.
За його словами, віднайти кошти планується за рахунок перегляду і скорочення видатків, додаткової економії від реструктуризації та залучення 385 млрд грн (220 млрд чистими) на внутрішньому ринку до кінця року.
"Голосування у залі заплановане вже на наступному тижні", - додав Железняк.
Редактор: Аліна Книжник
29-08-2024, 16:57