русский корабльнахуй
 
Чернівці  29 серпня 2024 13:40 

Ліс із Буковини «воює» на Сході та Півдні країни: деревиною укріплюють бліндажі та позиції військових

підтримай автора: оригінал
7
627
0
Ліс із Буковини допомагає зміцнювати оборону на Сході та Півдні.
Ліси України – надійний постачальник деревини для Збройних Сил України. Лісівники оперативно заготовляють матеріали необхідної довжини та діаметрів, як тільки отримують запити від військових частин.
У процесі передачі деревини для будівництва фортифікацій беруть участь усі філії Подільського лісового офісу, пише Медіа агентство АСС з посиланням на інформацію офісу у фейсбук.
З початку року лісівники Чернівецької, Хмельницької та Тернопільської областей на потреби військових безоплатно відвантажили вже понад 7,5 тис. кубометрів деревини.
Найбільше деревного матеріалу для оборонних потреб передали філії Буковини – 3320 м³. Запити від ЗСУ продовжують надходити і лісівники готові їх вчасно виконувати.
Як і чим укріплюють бліндажі
Найкраще для укріплення бліндажів та позицій підходить сосна. Ця порода має високу механічну міцність і витримує значні навантаження, що важливо для захисту військових об'єктів. Окрім того, сосна стійка до вологи – це теж важлива характеристика для оборонних споруд. Зазвичай колоди довжиною по 4 та 6 метрів. Це стандартні розміри для будівництва фортифікаційних споруд.
Бійцям доводиться накривати бліндажі одразу трьома шарами колод, інакше верх може не витримати ворожих бомбардувань. Деревини на фронті потрібно дуже багато. Усі етапи – заготівля лісоматеріалів, транспортування та завантаження деревини у вагони – здійснюються за кошти ДП «Ліси України».
Окрім того, філії Подільського лісового офісу забезпечують наших військових дровами. У польових умовах – це важливий ресурс для приготування їжі, підігріву води та опалення бліндажів у холодну пору.