русский корабльнахуй
 
Новини  28 серпня 2024 11:57 

"Є межа злодійства": Арестович про румунський приклад для України

підтримай автора: оригінал
4
742
0
Арестович розповів, чому Румунія стала успішніша за Молдову
Олексій Арестович навів приклади успішних стратегій розвитку Румунії та Південної Кореї. Він наголошує, що ці країни змогли досягти значного прогресу завдяки консенсусу еліт та послідовній реалізації узгоджених заздалегідь реформ.
Таким чином Арестович пропонує Україні взяти на озброєння ці підходи для побудови успішної "третьої республіки".
Зокрема, він згадав про те, що в Південній Кореї змогли домовитися між собою ворогуючі угруповання та націлили політику крахни на розвиток технологій.
В Румунії на початку 2000-х також розробили стратегію реформ, які розвивають і впроваджують в країні незалежно від того, яка політична сила приходить до влади. І народ оцінює діяльність політсил в залежності від того, як вони проводять ці реформи, незалежно від їх політичних напрямків та вподобань.
Водночас, за словами Арестовича, в Україні при приході до влади нової політичної сили, нового президента, змінюється і внутрішня, і зовнішня політика. Тому нам потрібен варіант Румунії чи Кореї, коли збираються всі провідні політики країни і укладають між собою угоду, розробляють вектор розвитку країни, який ніхто не може порушити. І будь яка політична сила, яка приходить до влади, насамперед впроваджує в життя ці реформи.