русский корабльнахуй
 
Новини України  27 серпня 2024 20:58 

Відкрила реальні плани Путіна: Зеленський про операцію в Курській області

підтримай автора: оригінал
4
702
0
Операція в Курській області показала політичні цілі Путіна, заявив у форумі "Україна 2024. Незалежність" президент України Володимир Зеленський.
"Мені здається, почала показувати російському суспільству, що Путіну важливіше захопити місто, про яке він ніколи не чув в Україні. Просто потішити свої амбіції. Ніж захистити свої території. Мені здається, це трохи відкрило очі", – відзначив Зеленський.
Він заявив, що вже мав деякі розмови із західними партнерами.
"Мені здається багато речей ця операція відкриває про реальні плани Путіна. Одна історія, коли ми всі з вами говоримо про його плани, амбіції. А зараз, коли Глобальний Південь починає бачити деякі речі. Його амбіція – не захист. Навіть що він каже у своїх наративах про якесь населення", - сказав президент.
Він додав, що всі ці наративи руйнуються, коли Путін не захищає власні території в Курській області. То ж історія про те, що він нібито захищає російськомовне населення на території України – зруйновано.
"Він нікого не захищає – всі це бачать. Його завдання зараз – знищити нас. І він зараз цією операцією відповідає на запитання – на що він спроможний. Це зрозуміло, коли він каже, що в них ще багато людей, сил, серйозна армія. Ось вам відповідь. Все ж таки це війна не серйозної армії проти нас. Це про кількість зброї та тіл РФ. І саме таке в нього відношення. І це говорить, що зменшення їхнього збройного потенціалу і збільшення такого потенціалу в Україні призведе до тактичних успіхів – таких як Курщина. І в нього будуть питання всередині держави. Що дуже важливо – у всій цій війні – це втрата віри його суспільства до його сили", – додав Зеленський.
Редактор: Аліна Книжник
27-08-2024, 20:58