русский корабльнахуй
 
Україна  27 серпня 2024 11:37 

Цієї ночі у небі над Україною збили 5 ракет та 60 шахедів

підтримай автора: оригінал
9
785
0
Ілюстративне фото
Уночі 27 серпня російські війська знову атакували Україну крилатими та балістичними ракетами, а також ударними дронами типу Shahed 136/131. Українська протиповітряна оборона збила 65 з 91 повітряної цілі.
Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, пише Медіа агентство АСС.
Стало відомо, що цієї ночі окупанти запустили 3 аеробалістичні ракети «Кинджал», 1 балістичну ракету «Іскандер-М»,1 крилату ракету «Іскандер-К», 5 крилатих ракет Х-101, 81 ударний дрон типу Shahed.
Протиповітряній обороні вдалося збити: 5 з 5 ракет Х-101, 60 з 81 шахеда.
Ще 10 ударних дронів були локаційно втрачені.
Один безпілотник перетнув кордон з Білоруссю.
Командувач Повітряних сил повідомив, що бойова робота ще триває.
До відбиття повітряного нападу противника залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи, засоби РЕБ та мобільні вогневі групи Сил оборони.
Повітряні цілі збивали в Київській, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Черкаській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Житомирській, Сумській, Чернігівській та Кіровоградській областях.
Наслідки атаки
Унаслідок удару шахедами по Запоріжжю загинули дві людини, ще четверо — поранені. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджені приватні будинки, сталося займання сухої трави на відкритій території.
У Київській МВА повідомили, що усі цілі, які летіли на Київ, вдалося знищити. Однак уламки збитих дронів та ракет впали на лісопаркову зону в Дніпровському та Деснянському районах.