русский корабльнахуй
 
Надзвичайні ситуації  27 серпня 2024 11:03 

Дуже складна аварія: комунальники білше тижня не можуть ліквідувати прорив каналізації на вулиці Рєпіна у Чернівцях

підтримай автора: оригінал
8
446
0
Фото: КП "Чернівціводоканал"
Минулої неділі на вулиці Рєпіна в Чернівцях стався прорив каналізації – через тиждень там досі тече вода. Місцеві жителі кажуть, що прориви відбуваються з року в рік після кожного дощу. У водоканалі повідомляють, що зарадити може капітальний ремонт мереж.
Фахівці водоканалу усувають проблему щодо цієї мережі на сусідній вулиці Буковинській, повідомив Суспільному начальник дільниці каналізаційних мереж водоканалу Василь Солонар. За його словами, працюють вже тиждень і виконали частину робіт, решта – триває.
Раніше Солонар коментував, що каналізація на вулиці Рєпіна зношена й має понад сто років. Водночас водоканал може робити лише планові й аварійні роботи.
"Проблема в тому, що одні мережі аварійні, а інші — супераварійні. Поки не буде заміни мереж, ніхто не гарантує, що все буде працювати надійно і безперебійно, бо каналізація в аварійному стані, — розповідав Солонар.
Про ситуацію на вулиці Буковинській протягом останнього тижня написали усі пабліки, телеграм-канали і групи Чернівців. "Річка тече на вулиці Рєпіна, куди дивиться водоканал..."... Водоканал вже тиждень там працює, але ситуація надзвичайно складна, йдеться у повідомленні КП “Чернівціводоканал”.
Проблема не на вулиці Рєпіна. В тому районі (Кочубея, Буковинська, Рєпіна) каналізаційним мережам більше сотні років, і чим більше їх розкопують, тим більше питань виникає. Вже замінено 10 метрів труби (вважайте, прокладено, адже є місця де від труб майже нічого не лишилось), але сьогодні стало зрозуміло, що цього недостатньо. Мережі в тому районі фактично не існує - вона або провалилась, або забита гравієм та камінням.
Далі пряма мова з внутрішнього чату, звіт по проробленим сьогодні роботам:
"Буковинська, 52. Після розпилки асфальту та викопаної ями глибиною орієнтовно 4 м докопались до пошкодженої каналізаційної труби. Через великий дебіт стоків підтопило котлован, є підозра на прихований витік водопроводу, в допомогу викликали аварійну бригаду АДС. Паралельно вибираємо каналізаційні колодязі від намитого шутру та гравію. На даний момент перекачуємо стоки.
Довелось перекрити рух транспортних засобів по вул. Буковинській на ділянці від вул. Кочубея до провул. Львівський! Роботи ускладнені великою глибиною та аварійним станом каналізаційних мереж по вул. Буковинській".
Остаточне рішення буде прийняте після того, як стане зрозумілим масштаб пошкоджених мереж.