русский корабльнахуй
 
Новини  26 серпня 2024 13:30 

Росіяни запустили по Україні більше сотні ракет та близько сотні «шахедів» — Зеленський

підтримай автора: оригінал
9
-
-
Війська рф зранку 26 серпня запустили по Україні більше сотні ракет різних типів та близько сотні «шахедів». Це був один з найбільших ударів — комбінований.
Про це повідомив президент Володимир Зеленський.
“Як більшість попередніх російських ударів, цей такий же підлий, націлений на критичну цивільну інфраструктуру. По більшості наших регіонів, від Харківщини та Києва до Одеси й західних областей”, — сказав він.
Президент повідомив, що унаслідок обстрілів є загиблі та десятки поранених — усім надається необхідна допомога. Також унаслідок обстрілів багато пошкоджень в енергетиці. Але всюди, де є відключення електрики, вже тривають відновлювальні роботи, запевнив Зеленський.
“Ремонтні бригади працюватимуть цілодобово. Електрику — повернемо”, — сказав він.
Зеленський назвав главу росії володимира путіна «хворою істотою» та звернувся до партнерів України: “Не може бути в Україні обмежень у далекобійності, коли в терористів немає таких обмежень. Не може бути в захисників життя обмежень у зброї, коли росія використовує і власну зброю всіх типів, і “шахеди”, і балістику з Північної Кореї”.
Президент закликав, аби партнери реалізували те, про що з ними домовлялися — передали необхідні системи ППО та ракети до них, а також дозволити спільне збиття ракет та дронів на прикордонні України.
Він наголосив: якби авіація сусідів працювала разом з українською, можна було б зробити значно більше для захисту життя.
“США, Велика Британія, Франція, інші партнери мають силу, щоб допомогти нам зупинити терор. Потрібні рішення”, — підкреслив Зеленський.
Зранку 26 серпня війська росії провели масовану атаку, націлившись на енергетичну інфраструктуру України. Окупанти застосували різні види озброєння: БпЛА, крилаті ракети, «кинджали». Наразі відомо про 4 загиблих та близько двох десятків поранених, згідно зі зведеннями обласних адміністрацій. Інформація ще уточнюється.
Загалом 15 областей постраждали внаслідок російської масованої атаки.