русский корабльнахуй
 
Новини України  25 серпня 2024 16:37 

Обмін полоненими: Лубінець назвав три пріоритетні категорії

підтримай автора: оригінал
9
510
0
Російській стороні запропонували абсолютно прозорі, адекватні і зрозумілі принципи проведення обмінів полоненими на підставі Женевської конвенції.
Таку заяву в етері телемарафону зробив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Він назвав кілька пріоритетних категорій для обміну. Першою, за словами Лубінця, є важкопоранені полонені.
"Для цього нам треба обов’язково створити змішані медичні комісії. Україна це зробила ще в попередньому році і чекаємо, коли це зробить Росія", – сказав омбудсмен.
Друга пріоритетна категорія – це українські жінки, наголосив Лубінець.
"На жаль, 461 українська героїня станом на зараз залишається в російському полоні з числа військовополонених. Третя категорія – всі решта", – акцентував Лубінець.
Омбудсмен додав, що російській стороні неодноразово пропонували для повернення всіх інших використовувати так названий принцип справедливості за можливістю – хто раніше потрапив в полон, тих звільнять раніше.
"Нам здається, що це принципи проведення обмінних процесів, які повинні бути підтримані всіма. Принаймні з боку наших міжнародних партнерів, колег всі підтримують подібні принципи. Щодо російської сторони, ми чекаємо на підтвердження або принаймні, обговорення проведення таких принципів", – констатував Дмитро Лубінець.
Редактор: Аліна Книжник
25-08-2024, 16:37