русский корабльнахуй
 
Міжнародні новини  25 серпня 2024 11:45 

Затримання Павла Дурова у Франції: Telegram продовжить працювати?

підтримай автора: оригінал
9
797
0
Павло Дуров вилетів зі столиці Азербайджану своїм приватним літаком Embraer Legacy 600 вчора після обіду. Дуров збирався провести в Парижі щонайменше один вечір. У столиці Франції у нього була запланована вечеря.
В аеропорту Ле Бурже під Парижем борт приземлився близько 20:30 год. Коли доларовий мільярдер виходив із літака – біля трапу його затримали силовики, пише видання Експерт.
Французькі ЗМІ стверджують, що Павло знав про те, що на нього було виписано ордер, але все-одно прилетів до країни. Очікується, що Дуров постане перед судом у неділю, 25 серпня. Влада Франції вважає, що відсутність модерації у Telegram і небажання програміста співпрацювати з правоохоронними органами роблять його співучасником незаконного обігу наркотиків, злочинів проти дітей та шахрайства. Йому загрожує до 20 років позбавлення волі. Основна претензія влади Франції до Telegram та Дурова — зашифровані повідомлення в месенджері.
Компанія Telegram наперед розробила план дій на випадок, якщо її засновника Павла Дурова затримають. Про це генеральний директор месенджера розповідав в інтерв’ю американському журналісту Такеру Карлсону.
Дуров заявляв, що усвідомлює ризик свого арешту, оскільки відчуває тиск спецслужб різних країн. Схвалений ним план передбачає включає низку кроків для підтримки роботи компанії у разі непередбачених обставин.
Згідно з цією стратегією, рада розробників Telegram повинна буде прийняти на себе управління та забезпечити безперервну роботу сервісу на ранок наступного дня після затримання Дурова.