русский корабльнахуй
 
Здорово  25 серпня 2024 08:17 

З наступного року в Україні запровадять електронну чергу для отримання ендопротезів

підтримай автора: оригінал
8
868
0
Фото з відкритих джерел
МОЗ України працює над впровадженням електронної черги на ендопротезування.
Проєкт забезпечить прозорий розподіл ендопротезів та планування операцій, а також допоможе викорінити неформальні платежі, пише Медіа агентство АСС з посиланням на МОЗ.
У міністерстві пояснюють, що завдяки цьому проєкту пацієнти зможуть отримувати ендопротези через прозору електронну чергу та безоплатно. Для цього Міністерство охорони здоров'я України здійснює їх централізовану закупівлю коштом державного бюджету.
Лише у 2024 році ДП «Медичні закупівлі України» на замовлення міністерства закупило 37 809 одиниць ендопротезів кульшового та колінного суглоба на суму понад 520 млн грн.
«Більша частина договорів вже підписана, а їхнє постачання заплановане на кінець 2024 року, однак й наразі в закладах охорони здоров’я є залишки ендопротезів, які були закуплені раніше. Цьогоріч вперше проведено трирічну закупівлю ендопротезів, що дозволило отримати найкращі цінові пропозиції, а управління поставками має стати більш ефективним», - йдеться у повідомленні МОЗ.
Що зміниться
Запровадження електронної черги забезпечить прозорий розподіл ендопротезів та черги пацієнтів на операції, планування і виклик пацієнтів на операцію відповідно до черги, облік та реєстрацію всіх операцій в єдиній системі, можливість аналізу, моніторингу та планування закупівель ендопротезів тощо.
Крім того, передбачається інтеграція системи електронної черги з «Med Data» для отримання бази ендопротезів, які розподілені та використані у медзакладах.
Найближчим часом електронна черга запрацює у тестовому режимі. Водночас буде проведено навчання фахівців для коректного користування системою.