русский корабльнахуй
 
Україна  24 серпня 2024 11:33 

У День Незалежності України Зеленський підписав закон про заборону Московського патріархату

підтримай автора: оригінал
13
495
1
Президент України Володимир Зеленський у суботу, 24 серпня, підписав законопроєкт про заборону Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради, пише NV.
У картці законопроєкту № 8371 щодо діяльності в Україні релігійних організацій сказано, що документ повернуто з підписом президента.
Закон забороняє діяльність релігійних організацій, пов’язаних з державою, яка здійснює збройну агресію проти України.
Документ набирає чинності через 30 днів з дня його опублікування. Громади УПЦ МП матимуть дев’ять місяців на те, щоб розірвати зв’язки з РПЦ.
Верховна Рада прийняла закон про заборону УПЦ МП 20 серпня. «За» проголосували 265 депутатів.
Законопроєкт про заборону УПЦ МП в Україні — що відомо
23 липня співрозмовник Української правди у фракції Слуга народу повідомив, що Верховна Рада оголосила про перерву у роботі до серпня через блокаду трибуни парламенту, пов’язано з вимогою поставити на розгляд законопроєкт про заборону релігійних організацій, який фактично унеможливить діяльність УПЦ МП в Україні.
Проти розгляд проєкту проголосувала фракція Слуга народу та колишні депутати ОПЗЖ.
10 серпня президент України Володимир Зеленський заявив про підготовку рішення, яке зміцнить українську духовну незалежність. 16 серпня комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити в другому читанні законопроєкт, який забороняє діяльність в Україні релігійних організацій, афілійованих із РПЦ.
17 серпня Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій підтримала законодавчу ініціативу щодо заборони в Україні УПЦ МП.