русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  23 серпня 2024 18:42 

У День Прапора дружина Гонгадзе показала раритетне фото журналіста зі стягом у Чернівцях

підтримай автора: оригінал
9
1.8k
0
У День Прапора дружина вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава показала раритетне фото журналіста зі стягом у Чернівцях.
Вона опублікувала світлину на своїй фб-сторінці, пише molbuk.ua
"Георгій Гонгадзе, 1991, Чернівці", - підписала архівне фото Мирослава Гонгадзе.
Довідка
Георгій (Гія) Русланович Гонга́дзе ( 21 травня 1969, Тбілісі, Грузинська РСР, СРСР — 17 вересня 2000, Таращанський район, Київська область, Україна) — український громадський діяч, опозиційний журналіст, радіо та телеведучий, кінорежисер та перекладач грузинського походження, відомий своїми критичними антивладними виступами. Герой України (2005, посмертно).
Засновник та перший головний редактор інтернет-газети "Українська правда".
Вбивство Гонгадзе викликало широкий резонанс в Україні та за її межами, особливо після "касетного скандалу", та вважається однією з найгучніших кримінальних справ сучасної України. За найпоширенішою версією, до захоплення та вбивства журналіста причетні високопосадовці, наближені безпосередньо до Леоніда Кучми, який нібито особисто віддавав накази щодо викрадення Гонгадзе.
Останною людиною, що бачила Гонгадзе живим, була його колега, і співзасновниця Української Правди — Олена Притула, з якою в Гонгадзе був роман з 1997 р. (зі слів самої Притули).
Редактор: Галина Олійник
23-08-2024, 18:42