русский корабльнахуй
 
Економіка  23 серпня 2024 14:07 

З ремонту достроково вивели атомний блок потужністю 1000 МВт, який дозволить уникнути відключень світла — Міненерго

підтримай автора: оригінал
10
361
0
В Україні вивели з ремонту ще один атомний блок (Фото:Енергоатом)
З ремонту достроково вивели атомний блок, який додасть 1000 МВт потужності енергосистемі України, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко у п’ятницю, 23 серпня, пише NV.
Він уточнив, що блок вийшов з ремонту з дотриманням усіх безпекових норм. Його підключення дозволить не застосовувати обмеження енергопостачання для споживачів, повідомив міністр.
У Міненерго нагадали, що наприкінці липня атомники змогли на два тижні раніше запланованих термінів завершити ремонти двох атомних блоків, що позитивно вплинуло на зменшення дефіциту в енергосистемі.
Наразі атомна генерація забезпечує 60% потреб споживачів в електроенергії.
У червні президент Володимир Зеленський заявив, що внаслідок ударів російських ракет і дронів уже знищено 9 ГВт нашої потужності. При тому, що пік споживання енергії в Україні минулої зими був 18 ГВт.
19 серпня міністр енергетики Герман Галущенко сказав, що до кінця року Україна зможе повернути до роботи майже 3 ГВт генерації додатково до вже відновлених потужностей за умови фінансування. Водночас Financial Times написала, що зима 2024/2025 може стати для українців найважчою з часів Другої світової.
19 серпня Укренерго повідомило про повернення відключень світла через спеку. Але наступного тижня, як прогнозується, графіки застосовувати не будуть.