русский корабльнахуй
 
Останні новини  23 серпня 2024 12:25 

Десантники з Чернівців отримали 40 кулеметів від "Повернись живим"

підтримай автора: оригінал
10
-
0
Десантники із Чернівців отримали 40 кулеметів FN Minimi від фонду "Повернись живим".
Фонд компетентної допомоги армії "Повернись живим" передав Силам оборони України 150 кулеметів FN Minimi найновішої модифікації Mk.3 калібру 7,62-мм НАТО. Загальна вартість зброї становить 94 753 575 гривень.
40 кулеметів із цієї партії отримали бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади з Чернівців, які зараз беруть участь у наступі на Курщині. Їх загальна вартість - 25 267 620 грн. Кулемети вже на передових позиціях.
Ще 40 одиниць отримала 12-та бригада Нацгвардії "Азов". 30 кулеметів підсилили 126-ту окрему бригаду Сил територіальної оборони, яка працює на Херсонському напрямку. 14 FN Minimi Фонд передав 47-й окремій механізованій бригаді "Маґура", 10 одиниць - 503-му батальйону морської піхоти. Ще 11 кулеметів отримали військові 13-ої бригади НГУ "Хартія" і 5 - бійці 1-го окремого штурмового батальйону імені Дмитра Коцюбайла.
Зручний формат новини у нашому Telegram
"Колективне піхотне озброєння - один з найбільших запитів Сил оборони до Фонду. Тому закупівля зброї залишається одним з ключових напрямів у нашій роботі. Нові кулемети FN Minimi Mk.3 відмінно підходять для штурмів, контактних боїв на коротких і середніх відстанях, роботи в містах та лісах. Вони значно легші та менші за радянські ПКМи. Відразу готові до встановлення прицілів і використовують вже споряджені одноразові кулеметні стрічки під натовський 7,62-мм патрон, що дуже практично та зручно" - говорить директор "Повернись живим" Тарас Чмут.
Крім того, один піхотинець в польових умовах може швидко переобладнати FN Minimi у калібрі 7,62-мм під патрон 5,56 мм.
При вазі до 9 кг, така ручна зброя може здійснювати до 850 пострілів за хвилину і вести прицільний вогонь до 1000 метрів.
Довідка: "Повернись живим" - перша благодійна організація в Україні, яка отримала дозвіл на імпорт товарів військового та подвійного призначення. Це сталося навесні 2022 року. Відтоді Фонд придбав для армії, зокрема, авіакомплекс Bayraktar TB2, сотню снайперських гвинтівок і понад 4600 одиниць колективного піхотного озброєння — мінометів, гранатометів, кулеметів.
Читайте: Відпустка військовим для лікування у зв’язку з хворобою або після поранення - що треба знати