русский корабльнахуй
 
Новини України  22 серпня 2024 15:00 

В Україні розроблять стандарт щодо залучення собак до гуманітарного розмінування - Мінекономіки

підтримай автора: оригінал
8
488
0
До кінця року в Україні планують стандартизувати процедуру, за якою залучатимуть собак для гуманітарного розмінування.
Про це повідомив заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний кореспонденту Укрінформу у межах презентації проєкту "Використання службових собак для розмінування в Україні".
"В Україні з'являється технологія, підхід, люди, навчені з цим працювати (йдеться про залучення собак до гуманітарного розмінування - ред.). Тому виникає необхідність стандартизації цього процесу. Це вже оформлюється як бюрократичний документ. І я сподіваюся, що до кінця року він буде прийнятий. До кінця року у нас буде стандартизована процедура, за якою мають використовуватись собаки в полях", - повідомив Безкаравайний.
За його словами, оператори з різних країн, що спеціалізуються на залученні тварин до розмінування, можуть долучитися до вилучення вибухонебезпечних предметів в Україні.
"Очікуємо не одну (програму з гуманітарного розмінування - ред.). Насправді є багато різних операторів по всьому світу, які спеціалізуються саме на використанні собак. Є, наприклад, оператор протимінної діяльності Norwegian People's Aid, який, зокрема, розвиває у себе цей напрямок", - сказав він.
"Можливо, якийсь український кінологічний клуб захоче стати оператором - приймуть стандарти, підготують своїх спеціалістів, отримують дозволи і підуть працювати в поля. Це було б дуже круто напрацювати наш вітчизняний продукт, який потім поїде по всьому світу проводити розмінувальні роботи", - зазначив він.
Редактор: Анна Семьонова
22-08-2024, 15:00