русский корабльнахуй
 
Новини України  21 серпня 2024 20:20 

Війська РФ застосовують авіацію по Курщині: за день скинули 27 КАБів

підтримай автора: оригінал
8
964
0
Війська Росії активно застосовують авіацію у Курській області. Генштаб ЗСУ нарахував 17 авіаційних ударів із застосуванням 27 керованих авіаційних бомб по населених пунктах Росії.
Про це йдеться у звіті Генштабу.
Міноборони РФ звітувало, що екіпажі літаків Мі-28НМ у нічний час доби завдали удару по підрозділах ЗСУ у прикордонному районі Курської області.
Як зазначається, удар завдали керованими протитанковими ракетами. А політ виконували із застосуванням окулярів нічного бачення та тепловізійних приладів. У РФ заявили, що змогли знищити особовий склад та броньовану техніку ЗСУ.
Тим часом командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук також повідомив, що війська РФ активно займають цивільні об’єкти населених пунктів Курської області після оголошеної російською владою евакуації цивільного населення з прикордоння регіону.
"Ми все бачимо, ми все знаємо. Наші високоточні бомби дістануть вас усюди! Дякую пілотам тактичної авіації Повітряних сил за результативні удари по місцях зосередження противника, техніці та позиціях окупантів", — написав він.
Що відбувається у Курській області?
Перші неофіційні повідомлення про прорив кордону в Курській області з’явилися 7 серпня. На цьому тлі лідер Росії Володимир Путін заявив про "масштабну провокацію" з боку України.
Росія у відповідь оголосила про проведення "антитерористичної операції" в Бєлгородській, Брянській і Курській областях.
Президент України Володимир Зеленський уперше підтвердив бої на Курщині 12 серпня. Станом на 20 серпня під контролем українських бійців уже 1263 км² та 83 населених пункти в регіоні, передавав головнокомандувач ЗСУ. За даними Washington Post, зараз Україна контролює газовимірювальну станцію "Суджа", розташовану приблизно за 8 кілометрів углиб Росії.
За словами Зеленського, ця операція "стала найбільшою інвестицією" України у процес звільнення своїх громадян з російського полону.
На контрольованих територіях уже створили військову комендатуру — її керівником став генерал-майор Едуард Москальов. Тим часом Україна вже запустила гарячу лінію для жителів Курської області, які хочуть евакуюватися, а також опрацьовує можливий гуманітарний коридор до Сум.
Редактор: Анна Семьонова
21-08-2024, 20:20