русский корабльнахуй
 
Новини  21 серпня 2024 17:00 

Буркіна-Фасо, Малі та Нігер поскаржилися на Україну в ООН через нібито підтримку повстанців, що розгромили «вагнерівців»

підтримай автора: оригінал
8
-
-
Конфедерація держав Сахеля у складі Буркіна-Фасо, Малі та Нігеру направили до Ради Безпеки ООН лист, у якому засудили буцімто підтримку Україною повстанців-туарегів, які нещодавно розгромили групу російських найманців з ПВК «Вагнер».
Про це йдеться в заяві держав Сахеля.
Так, три країни «в найрішучіший спосіб» засудили нібито відкриту і передбачувану підтримку українським урядом терористичних угруповань.
Конфедерація, якою керують хунти (військово-бюрократична диктатура, встановлена внаслідок військового перевороту і яка здійснює диктаторське правління методами терору – ред.) трьох держав закликають Радбез ООН “взяти на себе відповідальність перед обличчям свідомого вибору України підтримувати тероризм”, аби надалі не допустити підривних дій, що загрожують стабільності в Африці.
Нагадаємо, малійські повстанці стверджували, що вони вбили та поранили десятки найманців приватної військової компанії «Вагнер» протягом двох днів боїв біля кордону з Алжиром.
Як заявила повстанська коаліція політичних і військових рухів «Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку» (CSP-PSD), її учасники захопили бронетехніку, вантажівки та танкери під час боїв у прикордонному місті Тінзауатен, а також пошкодили гелікоптер, який розбився в місті Кідаль.
Армія Малі оголосила про своїх двох вбитих та 10 поранених солдатів, а також підтвердила авіатрощу літака під час виконання планової місії. Водночас військові заявили, що вбили близько 20 повстанців.
Згодом «Вагнер» підтвердив, що туареги знищили їхніх найманців у Малі. А речник ГУР МО Андрій Юсов розповів, що «вагнерівців» вдалося розгромити завдяки переданій «інформації й не лише інформації», а також заявив, що «продовження буде».
Після цих слів Малі розірвало дипломатичні відносини з Україною. Слідом за цією країною такий крок зробив Нігер.