русский корабльнахуй
 
Чернівці  21 серпня 2024 16:08 

На Буковині вдвічі зросла кількість пожеж в екосистемі

підтримай автора: оригінал
8
704
0
Фото з відкритих джерел, ілюстративне
Рятувальники закликають дотримуватися правил пожежної безпеки, бути обережними у поводженні з відкритим вогнем, не розпалювати багаття біля будинків чи садиб, не спалювати суху траву, а також не залишати без нагляду багаття.
Практично щодня на Буковині горить суха трава. З початку року в Чернівецькій області сталося 314 пожеж в екосистемах, що майже у два з половиною рази більше, ніж минулого року.
За аналогічний період у 2023 таких пожеж було 132, інформує Головне управління ДСНС України в чернівецькій області, передає Медіа агентство АСС.
Найчастіше загоряння виникають внаслідок легковажності самих громадян, кажуть рятувальники:
«Можливо, не всі усвідомлюють особливу небезпеку пожеж на відкритій території: горять гектари української землі, полум’я знищує всю рослинність, у вогні гинуть маленькі тварини, котрі спокійно жили серед листя та трави у своїх нірках. За короткий проміжок часу пожежі в екосистемах здатні набути значних розмірів, особливо за вітряної погоди та високих температур, й завдати величезної шкоди довкіллю. Наша земля – наш дім, і ми повинні її берегти!».
Рятувальники наголошують буковинцям дотримуватися правил пожежної безпеки, бути обережними у поводженні з відкритим вогнем, не розпалювати багаття біля будинків чи садиб, не спалювати суху траву, а також не залишати без нагляду багаття.
Якщо ж ви бачите, як горить суха трава, негайно телефонуйте за номером 101.