русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  21 серпня 2024 11:13 

На Буковині судитимуть постачальника, який привласнив майже 3,3 млн грн бюджетних коштів

підтримай автора: оригінал
8
547
0
На Буковині судитимуть постачальника, який незаконно заволодів майже 3,3 млн грн бюджетних коштів.
Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.
Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно начальника служби з питань постачання електричної енергії товариства з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
За даними слідства, у лютому 2020 року, обвинувачений (від імені постачальника) та замовник послуг (від імені керівника комунального підприємства) з порушенням закону уклали договір на постачання електричної енергії.
Встановлено, що у кінцевій редакції договору сторони умисно упустили обов’язковий пункт про неможливість внесення змін до істотних умов договору – ціни. Це свідоме упущення у договорі дало можливість постачальнику упродовж року протиправно збільшувати ціну на постачання електроенергії, що призвело до розтрати майже 3,3 млн грн бюджетних коштів.
У ході слідства, заподіяні кримінальним правопорушенням збитки відшкодовані у повному обсязі.
Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснювали детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області.
Редактор: Аліна Книжник
21-08-2024, 11:13