русский корабльнахуй
 
Світ  21 серпня 2024 10:41 

У Румунії могли знову знайти уламки російських дронів після атак росії

підтримай автора: оригінал
15
841
0
Фото ілюстративне
Румунські сили Міністерства оборони продовжують пошуки можливих уламків безпілотників, які наприкінці липня впали на берег Дунаю внаслідок російських атак на Україну.
Про це повідомило румунське оборонне відомство, пише Медіа агентство АСС з посиланням на hromadske.
Групи фахівців різних установ із системи національної оборони провели огляд 20 серпня в районі поблизу міста Періправа, що в повіті Тулча. Зона була позначена як така, де могли впасти уламки.
Слідчо-оперативна група вилучила з місця події речові докази для проведення експертизи. Ці докази виявили в болотистій місцевості, за межами населених пунктів, де не було жодних елементів інфраструктури.
А втім, Міністерство оборони зазначило, що постійно інформує союзників про ситуацію на тлі російських атак. Румунія також вкотре засудила удари росії по території України.
Що передувало?
У ніч проти 25 липня росія атакувала Україну 38 «шахедами». Окупанти, зокрема, цілили по портовій інфраструктурі Одеської області. Три дрони, за даними командувача Повітряних сил ЗСУ, локаційно втрачені після перетину кордону з Румунією.
Офіційний Бухарест підтвердив, що на території їхньої країни вчергове знайшли уламки російських дронів. Згідно з повідомленням Міноборони, два літаки F-18 ВПС Фінляндії вилетіли з 57-ї авіабази Михаїла Когелнічану для моніторингу повітряної ситуації.
Міноборони Румунії проводить розслідування на місці з метою пошуку можливих уламків. Фахівці почали дослідження на першому з трьох можливих районів падіння дронів. Міністерство інформує союзні структури в режимі реального часу.
Наприкінці липня в Румунії поблизу українського кордону знову знайшли уламки ударного дрона Shahed.
Зазначимо, що подібний випадок трапився і під час атаки в ніч проти 24 липня.