русский корабльнахуй
 
Чернівці  21 серпня 2024 10:10 

Буковинець продавав ворогу дані про критичну інфраструктуру та військові об’єкти в Чернівцях

підтримай автора: оригінал
11
10.9k
0
Фото: Чернівецька обласна прокуратура
Чоловік збирав інформацію щодо місць розташування військових, стратегічних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури.
Прокурори передали до суду обвинувальний акт стосовно 49-річного жителя Чернівців за фактами державної зради та виправдовування збройної агресії рф проти України, пише Медіа агентство АСС з посиланням на Чернівецьку обласну прокуратуру та Відділ комунікації поліції.
За даними слідства, чоловік налагодив контакти з ворогом та збирав інформацію щодо місць розташування військових, стратегічних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури на території Чернівців.
Для конспірації зрадник «досліджував» місцевість під виглядом працівника кур’єрської служби. Таким чином він отримував безперешкодний доступ до комунальних та державних закладів міста.
Зібрані дані чоловік надсилав «куратору» на один із месенджерів, а за свою «роботу» отримував винагороду у вигляді 4 тисяч гривень на криптогаманець.
Також слідчі встановили, що в російських відеочатах зловмисник виправдовував збройну агресію росії проти України й заявляв, що виступає на боці країни-агресора. Крім цього, чоловік висловлював готовність до співпраці з ворогом і виявляв бажання виконувати накази агентів рф, наприклад, здавати інформацію про людей з проукраїнською позицією.
За скоєне зловмиснику загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області за оперативного супроводу кіберпідрозділів СБУ та Нацполіції.
Фото: Нацполіція