русский корабльнахуй
 
Україна  20 серпня 2024 18:33 

У «Дії» незабаром запустять онлайн-одруження: що відомо про електронні подачі заяв

підтримай автора: оригінал
10
706
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
В Україні вже невдовзі презентують функцію онлайн-одруження через застосунок «Дія». Така процедура значно скоротить час, який зазвичай витрачається на бюрократію.
Про це повідомляє в Telegram-каналі голова Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише МА АСС з посиланням на Подробиці.
«Зовсім скоро презентуємо одруження онлайн по відеозвʼязку в Дії. Пристебніть ремені безпеки, це буде «вау». Витрачайте час одне на одного, а не на бюрократію», - зазначає Федоров.
Також він повідомляє, що українці наразі понад 30 тисяч разів подали заяви про шлюб через портал «Дія».
«Раніше в молодят був забіг на довгі дистанції: піти в ДРАЦС, щоб подати заяву, вибрати дату й формат церемонії, а потім сплатити держмито. Півтора року тому запустили на порталі «Дія» можливість подати заяву про шлюб онлайн, послугою вже скористалося понад 30 тисяч пар», - зауважив Федоров.
Нагадаємо, що ми розповідали про те, як українці можуть подати заяву про реєстрацію шлюбу за допомогою додатку «Дія». Для цього потрібно виконати кілька простих кроків:
- авторизуйтесь на порталі «Дія»;
- виберіть «Послуги», потім «Сім'я», потім «Заява про шлюб»;
- заповніть заяву та виберіть деталі церемонії;
- сплатіть адміністративний збір зручним способом та підпишіть електронним підписом;
далі ваша половинка отримає посилання на заяву по електронній пошті. Він або вона має також підписати її за допомогою електронного підпису.
Варто зауважити, що перші пари вже пройшли одруження в додатку «Дія» наприкінці червня у форматі бета-тестування даної функції.