русский корабльнахуй
 
Чернівці  20 серпня 2024 14:07 

Викрили буковинця, який незаконно видобував піщано-гравійну суміш у Чернівцях

підтримай автора: оригінал
8
1.1k
0
Фото: Національна поліція
Корисні копалини чоловік викопував на території комунальної власності в обласному центрі.
У липні цього року співробітники Чернівецького районного управління поліції викрили чоловіка, який за допомогою спецтехніки незаконно видобував піщано-гравійну суміш, пише Медіа агентство АСС з посиланням на відділ комунікації поліції.
Під час досудового розслідування слідчі поліції з’ясували, що буковинець нелегально викопував корисні копалини на території комунальної власності в Чернівцях.
Чоловік за допомогою екскаватора «JCB» добував піщано-гравійну суміш та завантажував її на «КАМАЗ» з метою подальшого транспортування. При цьому він не мав відповідних документів для здійснення такої діяльності.
Відповідно до проведеної експертизи зразок ґрунту, що вилучили з транспортного засобу, є піщано-гравійною сумішшю, яка належить до корисних копалин загальнодержавного значення.
Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.