русский корабльнахуй
 
Чернівці  19 серпня 2024 14:30 

На Meridian Czernowitz презентують нову збірку оповідань Сергія Жадана

підтримай автора: оригінал
12
668
0
XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz відбудуться у Чернівцях 6-8 вересня.
У рамках читань відбудеться перша всеукраїнська презентація нової збірки оповідань письменника та військового НГУ Сергія Жадана «Арабески». Автор долучиться до події в онлайн форматі, повідомляють організатори, пише Медіа агентство АСС.
Про що «Арабески»
Як і обіцяє назва, дванадцять оповідань цієї збірки у підсумку утворюють химерний візерунок, окремі лінії якого переплітаються, підхоплюють одна одну і впізнають себе у взаємних відображеннях. Щоправда, візерунок цей — не зовсім рослинний, хоча й рослинний також. Але передусім він складається з історій людей. Людей із різним минулим, зруйнованим сьогоденням і невідомим майбутнім.
«Ми, — каже автор, — покладаємося на пам’ять, аби залишатися собою, ми зживаємося з новим досвідом, аби приймати це життя, ми не відмов­ляємося від ілюзій, оскільки впевнені у власній ніжності й запеклості. Про цей час говоритимуть як про час великої жорстокості і великої сердечності. Цей час пізнаватиметься за голосами людей, які не бо­яться свідчити і звинувачувати, а також дякувати й освідчуватись».
Століття тому «Арабески» Миколи Хвильового поклали початок формуванню міського тексту Харкова. Українського Харкова. Нехай і на численних контрастах із Хвильовим, але «Арабески» Сергія Жа­дана якраз є свідченням того, що текст цей не обривається, а навпа­ки — триває, продовжує ткатися і дозволяє без надмірного переляку вдивлятися в наступні сто років.
Коли відбудеться презентація
Презентація нової збірки оповідань Сергія Жадана відбудеться у неділю, 8 вересня, о 18:30 у РК «Бартка», 2-й поверх (вул. Головна, 124).
Модерує Олександр Бойченко.
Вхід вільний.