русский корабльнахуй
 
Чернівці  19 серпня 2024 12:40 

За прояв особистої відваги в бою нагородили буковинців

підтримай автора: оригінал
11
883
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Молодший сержант Валентин Мегек отримав нагрудний знак «Хрест хоробрих», а Ілля Гуцул - «За оборону України».
Двох буковинців відзначили високими державними нагородами.
Мужній воїн, житель села Мигове Валентин Мегек отримав високу відзнаку від Головнокомандувача збройних сил України «Хрест хоробрих», пише Медіа агентство АСС з посиланням на Чернівецьку обласну раду.
Молодшого сержанта нагородили за прояв особистої відваги у бою, героїчний вчинок під час бойових дій, пов’язаний з ризиком для життя.
З початку війни Валентин, батько двох неповнолітніх дітей, пішов служити добровольцем в 93-й батальйон ТРО. Нині він захищає Україну на Луганському напрямку.
Відзнаку Президента «За оборону України» отримав Ілля Гуцул. Цією нагородою відзначають військовослужбовців ЗСУ, які брали безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з широкомасштабною збройною агресією російської федерації, йдеться у повідомленні Сокирянської міської ради.
Ілля Гуцул захищає країну з перших днів повномасштабного вторгнення. Його сміливість, мужність та героїзм неодноразово підтверджені в боях з окупантами. Раніше буковинець також отримав відзнаку Міністра оборони України Рустема Умєрова «За поранення».