русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  17 серпня 2024 22:26 

«Понад 30 картин – на ЗСУ»: донька відомого художника передала роботи батька на потреби війську

підтримай автора: оригінал
11
1.6k
0
Аліна Ільченко, донька буковинського художника Ярослава Ільченка, передала понад 30 картин батька, щоб допомогти Збройним силам України. Вона вже понад 20 років живе в Австралії, приїхала в Чернівці, щоб отримати спадщину. Жінка розповідає, що творчий доробок батька налічував майже 60 картин, однак все не може забрати із собою.
Про це йдеться у матеріалі molbuk.ua за 15 серпня.
"Побачила ту велику кількість картин, навіть не знала, що з ними робити. Спочатку пішла отримати дозвіл на вивезення їх за кордон. Пояснила там всю ситуацію, виявилося, що в однієї із працівниць син працює в облраді. Вона запропонувала мені ідею – передати частину картин на потреби ЗСУ. Я відразу погодилася. Хоч мій батько помер до початку війни, проте впевнена, він вчинив би так само", – розповідає Аліна Ільченко.
У Чернівецькій облраді організували аукціон. Аліна принесла картини. Їх можна придбати онлайн, мінімальна вартість кожної – 8000 гривень, але верхньої межі немає.
Картини, які не продали, виставили у холі Чернівецького муздрамтеатру 10 серпня – у день відкриття нового сезону.
"Я від’їжджаю зовсім скоро, тому все відбуватиметься вже без мене. Найголовніше, щоб гроші пішли на потреби військовим", – каже пані Аліна.
Із собою до Австралії жінка візьме 16 картин. Коли раніше приїжджала в Україну, то завжди забирала по одному-два пейзажі.
"Малювати тато почав після 2000 року. Він до цього був ювеліром, однак у нього погіршився зір, бо це дуже кропітка робота", – ділиться Аліна.
Зображував Ярослав Ільченко карпатську природу. Донька згадує, що батько часто їздив з друзями в гори. Завжди брав із собою мольберт.
Також художник був мисливцем, тому досить часто на його роботах можна побачити тварин.
"Батько ніколи не продавав картини, лише дарував їх, оскільки малювання для нього – хобі. Його робити є в Ізраїлі, Австралії", – говорить Аліна Ільченко.
Редактор: Ангеліна Петльована
17-08-2024, 22:26