русский корабльнахуй
 
Україна  17 серпня 2024 19:07 

Зеленський налаштований заборонити Московську церкву в Україні як "загрозу національній безпеці". Стало відомо, чиєю підтримкою він заручився

підтримай автора: оригінал
6
1.2k
0
Президент України Володимир Зеленський заручився підтримкою більшості глав релігійних конфесій для заборони Московського партіархату в Україні. Раніше президент вніс законопроект до Верховної Ради про припинення діяльності православної церкви Московського патріархату, він уже ухвалений у першому читанні.
Президент України має намір визнати на законодавчому рівні УПЦ МП небажаною релігійною організацією, яка становить загрозу національній безпеці.
Глава держави у режимі відеозв'язку вислухав думки більшості керівників релігійних конфесій країни. Відео спілкування опубліковано у Фейсбук та офіційному телеграм-каналі Зеленського, пише Діалог.
Церковні керівники запевнили президента у прихильності до ідей суверенітету і незалежності України, незважаючи на внутрішні розбіжності, що виникають.
Наприкінці зустрічі Володимир Зеленський сказав, що думку керівників глав релігійних конфесій в Україні “почуто”.
Раніше глава ПЦУ Єпіфаній звернувся до керівника Московськох церкви в України Онуфрія з проханням про діалог і неперешкоджання створення незалежної української православної церкви, яка не буде схильною до впливу Москви. Однак, там вкотре проігнорували ініціативу
Український парламент у першому читанні підтримав проект закону про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, пов'язаних з Росією.