русский корабльнахуй
 
Новини  17 серпня 2024 12:10 

Депутат Георгій Мазурашу розкритикував рішення уряду заморозити виплати громадянам на 3 роки

підтримай автора: оригінал
10
1.4k
0
Тоді депутат пропонує заморозити й ціни на комуналку та продукти
Депутат Георгій Мазурашу розкритикував рішення уряду заморозити виплати громадянам на 3 роки. У бюджетному плані країни не передбачено збільшення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму. Для багатьох людей це рішення може означати зниження рівня життя найближчими роками.
Про це народний депутат України Георгій Мазурашу написав на своїй сторінці у Facebook.
Георгій Мазурашу пропонує тоді заморозити ціни на комуналку та продукти.
"Та не пішли би вони "в баню" з таким бюджетним планом 2025-27?
Заморозити мінімальну зарплату?
ОК, але тоді заморожуємо сьогодні і всю комуналку, ціни на продукти, пальне і т.п., попутно обмежуємо максимальні зарплати в держсекторі 10 мінімалками (більше - якщо держ/комун підприємства працюють прибутково і багато перераховують в бюджет), тоді можна розглядати потенційну можливість підтримувати таку стратегію...", - обурюється депутат рішенням уряду України.
Такі рішення уряду України депутат розцінює як вплив західних партнерів країни.
"А оскільки цим не пахне, а хочуть заморозити мінімалку і т.п., то це швидше з області реалізації неприйнятного для нас плану когось, для кого "більше 15-20 млн. в Україні не треба", бо "більше ми не прогодуємо"...
Тобто пахне впливом партнерів...
А цих всіх розпорядників долею України - "нафіг з поля", нехай йдуть лісом з такими планами...", - додав Георгій Мазурашу.
Зазначимо, український уряд схвалив бюджетний план на 2025-2027 роки, і в ньому є важливе рішення, яке торкнеться всіх – заморозка розмірів мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму та мінімального окладу у бюджетній сфері на три роки.
Нині мінімальна зарплата в Україні становить 8000 гривень, прожитковий мінімум для людей, які втратили працездатність – 2361 гривень, а для тих, хто працездатний – 3028 гривень.
Мінімальний оклад у бюджетній сфері – 3195 гривень. Уряд пропонує залишити ці суми без змін на три роки, що стало справжнім сюрпризом для багатьох. Цю новину першим озвучив депутат Ярослав Железняк.
Рішення заморозити ці показники викликало хвилю обурення. Федерація профспілок України відразу ж заявила, що таке рішення ігнорує конституційні права громадян і завдасть удару багатьом соціальним групам, включаючи пенсіонерів та безробітних.