русский корабльнахуй
 
Війна з рашистами  17 серпня 2024 00:01 

У Atlantic Council запідозрили тихий бунт російських силовиків: "Генерали та ФСБ кажуть Путіну - досить!"

підтримай автора: оригінал
11
1k
0
Фотоколаж: Радіо Свобода
Нездатність російських силовиків стабілізувати ситуацію в Курській області може бути саботажем, вважають Atlantic Council. Ситуація у Курській області для рф швидко погіршується. За 10 днів операції російської армії не вдалося навіть зупинити просування ЗСУ, не кажучи вже про повернення територій. Є підстави вважати, що силовики РФ могли влаштувати тихий бунт.
Таку думку в інтерв'ю ВВС висловив представник впливового американського аналітичного центру Atlantic Council Михайло Боцюрків, передає Діалог.
Експерт назвав " цікавою і заворожливою " ситуацію, що склалася на Курщині. ЗС РФ і прикордонники (ФСБ) не в змозі стабілізувати ситуацію і повільно задкують назад, віддаючи ЗСУ свої території.
"В Atlantic Council зараз обговорюється питання про те, що повільна реакція Росії може вказувати на ознаки непокори... Інакше складно пояснити цю безсилу реакцію на українське вторгнення", - розповів Боцюрків.
Він зазначив, що українцям вдалося прорвати ділянку кордону, яка мала мати потужні загородження. Однак їх там не було. Здивування також викликає відсутність будь-якого опору ЗСУ з боку місцевого населення та правоохоронних органів РФ. Є підстави вважати, що має бути саботаж.
"Я думаю, що ця повільна реакція силовиків (...) може вказувати на те, що генерали та ФСБ кажуть Путіну: "Досить!" " - розповів представник Atlantic Council.
Раніше Діалог повідомляв, що в перші дні Курської операції в Росії з'явилася версія, що генерали Міноборони РФ навмисно приховали від Кремля інформацію про підготовку ЗСУ до прориву. У такий спосіб вони нібито могли мстити диктатору РФ Володимиру Путіну за масові арешти високопосадовців.