русский корабльнахуй
 
Новини України  16 серпня 2024 21:00 

Зеленський запропонував законопроєкт, що має позбавити церкву московського впливу

підтримай автора: оригінал
9
842
0
Фото - Офіс Президента
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Радою Церков щодо законопроєкту про заборону діяльності РПЦ.
Про це президент сказав у своєму зверненні.
Зеленський наголосив, що не можна затягувати із прийняттям законопроєкту про унеможливлення діяльності підпорядкованих Росії релігійних організацій.
"Говорив із членами Ради церков та релігійних організацій. І вдячний за підтримку нашого курсу на духовну незалежність України.
Верховній раді запропоновано законопроєкт, який може реально гарантувати, що не буде жодних маніпуляцій з Москви українською церквою. Цей законопроєкт повинен спрацювати й повинен додати Україні соборності, реальної нашої єдності духовної", - сказав президент.
"По суті, президент дав пропрезидентській більшості у ВР прямий карт-бланш, пряму санкцію підтримати цей законопроєкт і зробити його законом. Отже, чекаймо. Але між прийняттям закону і його реальним ефектом можуть пройти місяці і роки, на жаль. І все ж це важливо", - відреагував на новину дописом доктор філософських наук, доцент кафедри філософії та культурології ЧНУ імені Юрія Федьковича Олександр Бродецький.
Що передувало:
Уряд у січні 2023 року зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №8371 щодо заборони в Україні релігійних організацій, згідно з яким може бути припинена діяльність УПЦ МП.
Верховна Рада 19 жовтня 2023 року ухвалила в першому читанні цей законопроєкт.
23 липня народні депутати заблокували трибуну Верховної Ради через відмову розглядати законопроєкт про заборону УПЦ (МП), тим самим зірвавши пленарне засідання.
Редактор: Галина Олійник
16-08-2024, 21:00