русский корабльнахуй
 
Персоналії  16 серпня 2024 20:44 

Буковина пам'ятає свого полеглого Героя Романа Горвата - солдата 4-ї окремої танкової бригади імені гетьмана Івана Виговського

підтримай автора: оригінал
9
385
0
Роман Горват був веселим, добрим, чуйним. Завжди запитував: «Як ви?». Відгукувався на поклик про допомогу. Роман став опорою для сестри після смерті батьків, а пізніше – надійним захисником для України, адже боронив її із 2014 року. На жаль, серце 37-річного воїна не витримало важких випробувань війни.
Про це йдеться на Фейсбук-сторінці “Незабутні: Буковина пам'ятає”, де згадується про полеглого Героя захисника з Буковини.
Народився Роман Васильович Горват 5 вересня 1986 року в селі Малинці. Закінчив місцеву середню школу. У 15 років залишився разом із молодшою сестричкою Аліною без матері. А згодом, через два роки, помер і батько. Дітьми опікувалися дідусь та бабуся.
У 2005 році Романа призвали до лав Збройних сил України. Опісля він працював на різних роботах, щоб забезпечити родину.
У 2014 році захисника мобілізували, він брав участь у АТО, згодом служив за контрактом. До мирного життя повернувся 2018 року.
Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, Роман перебував за кордоном.
На поклик побратимів повернувся в Україну, і 7 липня 2022 року вступив до ЗСУ, щоб захищати свою державу від підступного ворога.
Був солдатом 4-ї окремої танкової бригади імені гетьмана Івана Виговського. На війні довелося багато пережити, його чуйне серце не витримувало навантаження.
3 травня 2024 року Роман Горват помер від серцевого нападу. У нього залишилася сестра Аліна, племінники Дмитрик та Вікторія, яких дуже любив.
Поховали воїна у рідному селі Малинці Дністровського району Чернівецької області.