русский корабльнахуй
 
Чернівці  16 серпня 2024 16:39 

Буковина дозамовила вакцину проти коронавірусу від Pfizer

підтримай автора: оригінал
13
734
0
Фото: МА АСС, архів
Також Чернівецька область отримає відповідну вакцину для дітей.
У серпні замовлення на 13 740 доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19 (вакцина Comirnaty від Pfizer) зробили місто Київ та 20 областей: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Черкаська та Чернівецька області. Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров'я, пише Медіа агентство АСС.
Усі області, крім Одеської, отримають вакцину до 16 серпня.
Також 10 областей – Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Кіровоградська, Львівська, Рівненська, Харківська, Чернівецька та місто Київ замовили разом 1 300 доз вакцини проти COVID-19 (вакцина Comirnaty від Pfizer) для дітей. Розвезення вакцини до областей відбуваються на регулярній основі з урахуванням заявленої потреби областей, яка може бути збільшена з огляду на епідситуацію в регіоні, додають у МОЗ.
На рівні кожної області при медзакладах працюють пункти щеплення, в яких проводять безоплатну вакцинацію. Інформацію про наявність вакцин у них оновлюють щотижня.
Нагадаймо, як розповіла Медіа агентству АСС Наталія Гопко, генеральна директорка ДУ «Чернівецький обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України», за останні тижні в області зросла кількість хворих на ковід.