русский корабльнахуй
 
Україна  16 серпня 2024 17:11 

Друга хвиля спеки може тривати до 25 серпня, - Укргідрометцентр

підтримай автора: оригінал
12
777
0
Фото: МА АСС, ілюстративне
В Україні розпочалася друга хвиля спеки, яка може тривати до 25 серпня.
Спікер Укргідрометцентру Наталія Птуха на брифінгу 16 серпня розповіла, що до нас наближається друга хвиля спеки і вже завтра, 17 серпня, будуть ще вищі показники температури.
За словами Наталії Птухи, на це впливає тепле повітря, яке надходитиме на територію України з південного заходу. Насамперед спекотна погода очікується у південно-західних та південних областях.
У багатьох областях України температура триматиметься в районі 29-34°, у південно-західних і південних областях вона може сягнути 35-37°.
Речниця Укргідрометцентру зазначає, що сильна спека класифікується починаючи з 35°, пише Медіа агентство АСС з посиланням на УП.
Водночас за її словами, у західних областях можуть іти дощі через область зниженого тиску. А ось на південному сході погода буде переважно без опадів, що сприяє високому рівню пожежної небезпеки.
Наталія Птуха повідомила, що друга хвиля спеки може утримуватися в Україні до 25 серпня:
«За розрахунками, до середини третьої декади серпня, тобто, до 25 серпня може утримуватися... На Київщині пік припаде з 17 по 21 серпня, потім уже буде і для західних, і для північних областей певне послаблення».