русский корабльнахуй
 
Новини  16 серпня 2024 17:30 

Київському блогеру оголосили підозру в ухиленні від сплати податків на понад 200 млн грн

підтримай автора: оригінал
14
-
-
Офіс генпрокурора підозрює відомого столичного блогера з аудиторією 429 тис. підписників у Instagram в ухиленні від сплати податків на понад 200 млн грн. У відомстві не називають імʼя фігуранта, але фотографії свідчать, що мова йде про Олександра Слобоженка
Про це інформує Офіс генерального прокурора.
Відповідно до слідства, блогер із січня 2020 по серпень 2023 набув необґрунтованих доходів – віртуальних активів у криптовалюті. В Офісі генпрокурора наголошують: згідно з офіційним курсом НБУ на дату отримання коштів, еквівалентно більше мільярда гривень.
“Кошти блогер отримав від здійснення господарської діяльності, незареєстрованої в установленому законом порядку компанії, яка надає послуги з так званого арбітражу інтернет-трафіку”, – йдеться в повідомленні.
Аби приховати суму своїх доходів, фігурант переказував гроші у криптовалюту, використовуючи платіжні системи й електронні гаманці, зареєстрованих на нього та довірених осіб. Потім кошти обготівковували та отримували в пунктах обміну валют Києва та інших містах.
Водночас аби приховати придбане майно, підозрюваний оформлював право власності на своїх близьких родичів та наближених до осіб.
Акцентується: набуті активи не внесені в декларації про доходи й майновий стан за 2020-2023 роки – тому фігурант не платив із них податки.
“Таким чином підозрюваний ухилився від сплати податків до бюджету на загальну суму 213 млн грн. Частину з цих коштів він легалізував – придбав елітні об’єкти нерухомості та автомобілі преміум класу”, – додають в Офісі генпрокурора.
Наразі відбуваються заходи щодо встановлення інших учасників злочину, щоб також оголосити їм підозру.