русский корабльнахуй
 
Останні новини  16 серпня 2024 12:56 

Чернівціобленерго пояснили чому було обмеження світла

підтримай автора: оригінал
10
-
0
АТ Чернівціобленерго пояснили, чому були суворі обмеженя елекроенергії в липні. Через російські обстріли чи все ж таки, через те, що продають світло закордон.
Власне, у підприємстві зазначають, що опитування було активовано 30 липня – в день, відколи припинилися погодинні відключення. Саме тоді з ремонту повернулися і набрали робочих обсягів два потужні енергоблоки, які додали електроенергії. Крім того, втихла спека й споживання зменшилося – тому у погодинних відключеннях потреба відпала.
Проте, дана ситуація тимчасова. Чернівціобленерго пояснює, що через збільшення споживання через нову хвилю спеки, стабілізаційні відключення можуть повернутися.
Нагадаймо, раніше ми писали про те, чи продає Україна електроенергію за кордон.
Серед українців досі поширена думка, що держава продає електроенергію за кордон, том немає світла. Чи так це? Україна не експортує зараз електроенергію, тобто не продає її. У травні 2024 року експорт скоротився до нуля. Це констатували заступник міністра енергетики Микола Колісник і директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.
Також переконатися в тому, що електроенергія не продається, можна відвідавши спеціальний сайт, де щодня і щогодини оновлюються дані про транзит електроенергії між Україною та іншими країнами.
Крім того, згідно з аналітичними даними ExPro Consulting, у червні Україна імпортувала 858,3 тис. МВт*год електроенергії, що на 91% більше за обсяги травня. Експорт електроенергії у червні був відсутній. Найбільшу частку імпорту займає Угорщина - 41,6%, найменшу - Молдова з 7,7%.
Читайте: Бригада Чернівціобленерго прибула на допомогу Херсонській області