русский корабльнахуй
 
Новини України  15 серпня 2024 21:00 

У Харкові контрактник-дезертир за одну ніч спалив три військові автівки — правоохоронці

підтримай автора: оригінал
12
1.1k
0
У Харкові затримали місцевого жителя, якого підозрюють у підпалі автомобілів військових. Правоохоронці зазначають, що за одну ніч він устиг спалити три позашляховики.
Про це повідомляють поліція та СБУ.
За даними СБУ, затриманим виявився 22-річний контрактник-дезертир, який самовільно залишив військову частину і переховувався в обласному центрі.
У спецслужбі кажуть, що фігурант шукав "легкого заробітку" на Telegram-каналах. На одному з них на молодика "вийшов" представник російської розвідки та запропонував йому гроші в обмін на співпрацю. Як з’ясували у поліції, за підпал кожної автівки він мав отримати 40 тисяч гривень.
За одну ніч хлопець устиг спалити три автомобілі. Усього на рахунку палія 6 пошкоджених автівок, зазначають правоохоронці.
Що загрожує фігуранту?
Слідчі повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України, тобто за умисне знищення або пошкодження майна.
Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк до 10 років.
Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Крім того, поліціянти перевіряють затриманого на причетність до диверсій на користь росії та встановлюють його імовірних спільників.
Редактор: Анна Семьонова
15-08-2024, 21:00