русский корабльнахуй
 
Новини України  15 серпня 2024 20:40 

Україна опрацьовує маршрут гуманітарного коридору із Курської області до України

підтримай автора: оригінал
12
630
0
Україна розглядає можливість створення гуманітарного коридору для цивільних, які хочуть виїхати з Курської області до Сумської.
Про це у четвер, 15 серпня, повідомила віцепрем'єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.
За словами Верещук, це питання обговорюють з військовими.
"Щодо гуманітарного коридору в бік РФ: така можливість є, але за умови відповідного офіційного запиту з російської сторони. Наразі такого запиту поки не надходило", – додала віцепрем'єрка.
Нагадаємо, на підконтрольній Україні території Курської області булр створена військову комендатуру. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. За словами Сирського, ЗСУ взяли під контроль 82 населених пункти і просунулись на 35 км і контролюють понад тисячу квадратних кілометрів території РФ.
14 серпня, президент Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації в Курській області РФ. Серед іншого було обговорено створення за необхідності військових комендатур.
Військові комендатури у Курській області необхідні, зокрема, для надання гуманітарної допомоги місцевим жителям. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Він розповів, що з'являться військові комендатури чи ні – вирішуватиме військове командування України. Це питання обговорюється виключно на підставі міжнародного права.
Редактор: Анна Семьонова
15-08-2024, 20:40