русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  15 серпня 2024 18:40 

На Буковині правоохоронці викрили фігуранта, який посадив опійний мак на своєму городі

підтримай автора: оригінал
12
1.2k
0
У Вижницькому районі дізнавачі поліції задокументували незаконне вирощування опійного маку. Поліцейські Чернівецької області продовжують оперативно-профілактичне відпрацювання території обслуговування для боротьби з нелегальним культивуванням нарковмісних рослин. За незаконне вирощування маку та конопель передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність.
Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.
Так, під час проведення санкціонованого обшуку на території домогосподарства 46-річної жительки Путили, співробітники відділення поліції № 1 (Путила) Вижницького РВП виявили на присадибній ділянці понад 180 незаконно насаджених рослин снодійного маку.
Правоохоронці вилучили речові докази направили на дослідження до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.
Відомості про подію дізнавачі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.
Поліцейські Буковини наголошують: опійний мак і коноплі містять наркотичні засоби й психотропні речовини, а тому їх обіг допускається лише для промислових цілей. Культивування цих нарковмісних рослин дозволено тільки за умов дотримання ліцензійних вимог такого виду господарської діяльності. Порушникам чинного законодавства загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність.
Редактор: Анна Семьонова
15-08-2024, 18:40