русский корабльнахуй
 
Новини  15 серпня 2024 17:00 

Суд в Італії заборонив повернути в Україну 57 сиріт, яких вивезли з Бердянська

підтримай автора: оригінал
9
-
-
Італійський суд постановив, що 57 сиріт віком від 6 до 16 років, яких вивезли з Бердянська після початку повномасштабної війни, не повертатимуть в Україну. Наразі діти мешкають у трьох центрах у Бергамо
Про це повідомляє ANSA.
Суд у справах неповнолітніх затвердив своїм указом передачу неповнолітніх сиріт з України під опіку соціальних служб, “щоб вони могли продовжити їхнє перебування в місцях, де вони зараз перебувають”, фактично без обмежень у часі.
Зазначено, що раніше розглядали продовження терміну перебування сиріт у Бергамо на два тижні, однак постанова суду скасувала це й зробила рішення безстроковим.
Водночас повернути дітей просила влада України.
У постанові італійського суду йдеться: “як повідомляють в останні дні опікуни, Міністерство юстиції та УВКБ ООН”, багато дітей подали, а інші мають намір подати заяву про надання міжнародного захисту до територіальної комісії, “побоюючись за свою безпеку у зв’язку з поверненням в райони, близькі до військових дій”.
Через це суд вирішив “доцільним тимчасово призупинити повернення в Україну вищезгаданих неповнолітніх, щоб дозволити комісії провести своє розслідування і прийняти необхідні рішення щодо клопотань, поданих неповнолітніми”.
Також суд наголосив: “повернення має бути призупинено для всіх неповнолітніх, оскільки вони з моменту прибуття в Італію становлять, по суті, єдину групу, представлену однією відповідальною особою, і тому не можуть бути розділені”.
Група українських дітей разом із кількома вихователями прибула в Бергамо у березні 2022 року із двох дитячих будинків зараз тимчасово окупованого Бердянська.
“Причина такого поспіху в бажанні повернути цих дітей, до того ж без сім’ї на свою батьківщину незрозуміла: на думку італійської влади, інтерес дітей повинен переважати, і тому наразі вони будуть продовжувати залишатися в нашій країні на невизначений термін”, – повідомило італійське інформаційне агентство.