русский корабльнахуй
 
Чернівці  15 серпня 2024 11:10 

Африканське повітря: до кінця літа на Буковині буде сухо та спекотно

підтримай автора: оригінал
9
1.5k
0
Фото: МА АСС
Це пов'язано з південно-західними потоками повітряних мас, які принесуть у Чернівецьку область високу температуру.
Як розповіла в коментарі Медіа агентству АСС Ірина Губіна, синоптикиня Чернівецького ЦГМ, на Буковині очікують зміну синоптичної ситуації. За словами фахівчині, це пов'язано з південно-західними потоками повітряних мас, які принесуть у Чернівецьку область високу температуру.
«Тобто, повітря до нас надходить з Африки. Це не означає, що буде аномальна спека. Температуру очікуємо в межах 30-33 градусів, що є нормою для серпня. Аномальною погода б вважалась, якби температура підіймалась до рекордних позначок - 35-37 градусів», - каже Ірина Губіна.
Водночас із цим до кінця літа очікується суха погода. Опади будуть нижчими за норму, і лише в деякі дні прогнозують дощі. Атмосферний фронт 16, 18 та 19 серпня принесе дощі, проте не всі буковинці їх відчують.
«Опади на температурний фон не вплинуть. У ці дні стовпчики термометрів показуватимуть температуру лише на 1-2 градуси нижче, ніж зазвичай. Це такі кліматичні процеси в межах області», - пояснює синоптикиня.
Попри потоки повітряних мас з Африки, такого пилу, як колись вже мали змогу відчути буковинці, не буде, каже Ірина Губіна:
«Щоб пил з Сахари дійшов до нас, має зійтись дуже багато факторів. Це і температура, і опади, і вітер. І не тільки у нас, а й в Африці, і на тих територіях, якими пил проходить. Він пролітає дуже велику відстань перед тим, як дійти до України. Про такі явища нас завчасно інформують синоптики з Києва, і поки попереджень не було».