русский корабльнахуй
 
Україна  14 серпня 2024 18:24 

Українці за кордоном, які не оновили дані, не зможуть отримати та обміняти посвідчення водія

підтримай автора: оригінал
13
885
0
Фото з сайту Укрінформ
Українські чоловіки, які перебувають за кордоном, не зможуть отримати посвідчення водія без оновлення військово-облікових даних.
Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів України, пише МА АСС з посиланням на Подробиці.
Згідно з постановою, під час воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення або скасування:
- Розташовані за межами України відокремлені підрозділи державного підприємства, що належить до сфери управління Державної міграційної служби (зокрема, ДП «Документ»), прийматимуть документи для обміну посвідчення водія, отримання нового посвідчення або відновлення після втрати чи викрадення, а також для державної реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку транспортних засобів, за винятком тих, які потребують експертного дослідження, та видаватимуть оформлені результати або відмови у наданні послуг.
- Положення про видачу оформлених результатів адміністративних послуг не стосуються громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, щодо яких у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відсутня інформація про виключення з військового обліку або оновлення даних.
- Посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, оформлені через електронний кабінет водія або мобільний додаток «Дія», не будуть пересилатися у міжнародних поштових відправленнях, якщо в Єдиному державному реєстрі відсутня інформація про оновлення військово-облікових даних.
Нагадаємо, що з 18 травня в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію, який передбачає обов'язкове оновлення військово-облікових даних для чоловіків віком від 17 до 60 років. Оновлення даних потрібно було завершити до 16 липня у ТЦК, ЦНАПах або через застосунок «Резерв+».