русский корабльнахуй
 
Чернівці  14 серпня 2024 14:09 

Московські попи перешкоджають облаштуванню комунальної парковки у центрі Чернівців. Що відбувається?

підтримай автора: оригінал
9
2.2k
6
Фото МБ (архівне)
Цього тижня працівники «МіськШЕПу» після оформлення всіх необхідних документів планували розпочати роботи на паркувальному майданчику, що розташований на території Свято-Духівського кафедрального собору УПЦ МП. Утім священники храму разом з парафіянами перешкоджають облаштуванню комунальної парковки.
Про це журналістам С4 повідомив директор МКП «МіськШЕП» Григорій Оробець.
За його словами, у понеділок комунальники хотіли нанести дорожню розмітку на парковці, проте стикнулися з опором парафіян та священнослужителів собору.
«Минулого тижня ми намагалися з ними домовитися, і сподівались, що дійшли до порозуміння, адже (представники церкви – ред.) сказали, що все добре, ми вам допоможемо забрати транспорт, щоб могли спокійно нанести дорожню розмітку. У понеділок, коли ми прийшли туди, вони вже відмовились допомагати нам. Приїхала наша спецтехніка, вони перед нею зачинили ворота. Ми почали загороджувати майданчик, щоб хоча би інші транспортні засоби не паркувалися, то парафіяни почали забирати ті огородження», – розповідає директор підприємства.
Священнослужителі храму переконані, що «МіськШЕП» незаконно облаштовує паркувальний майданчик, оскільки нібито земельна ділянка належить церкві.
«Ми маємо всі підтверджуючі документи. Це рішення сесії міської ради про позбавлення права користування кафедрального собору землею, а також рішення про передачу у користування цієї ділянки “МіськШЕПу”. Також є витяг з реєстру, який підтверджує, що зараз ми є власниками земельної ділянки», – каже Оробець.
13 серпня в управлінні поліції відбулась зустріч представників «МіськШЕПу», священників Свято-Духівського собору та правоохоронців.
«Поліція порадила священникам роз’яснити парафіянам те, що “МіськШЕП” працює законно. Вони сказали, що виходити і говорити з парафіянами не будуть, хоча з власних джерел знаю, що у той же день проводились на території собору збори, тому вони були готові і далі перешкоджати роботам», – зазначив директор «МіськШЕПу».
Григорій Оробець сподівається, що наступного тижня на території храму таки розпочнуть роботи з облаштування паркувального майданчика.
Нагадаємо, 27 квітня 2023 року під час сесії Чернівецької міської ради депутати заборонили постійне користування земельними ділянками Української православної церкви, у тому числі й Свято-Духівського кафедрального собору.
25 квітня 2024 року міська рада на засіданні передала права на користування цією ділянкою «МіськШЕПу» для облаштування платної комунальної парковки.