русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  14 серпня 2024 12:38 

"Знайома" попросила в борг: за добу шахраї видурили у п'ятьох буковинців понад 120 тис. грн

підтримай автора: оригінал
15
610
0
Упродовж минулої доби п’ятеро буковинців потерпіли від рук шахраїв. Аферисти заволоділи майже 123 тисячами гривень довірливих громадян. Правоохоронці застерігають кожного бути свідомим, не довіряти незнайомцям та неперевіреній інформації, а також не переходити за підозрілими посиланнями.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua
13 серпня з повідомленням про шахрайство до Чернівецького райуправління поліції звернувся 48-річний місцевий житель. Заявник розповів поліцейським, що його зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Псевдобанкір під приводом повернення коштів на картку дізнався персональні дані чоловіка та перерахував із його банківського рахунку 10 тисяч гривень.
Ще двоє буковинців потрапили у шахрайську пастку під час отримання "соціальної допомоги".
Ця шахрайська схема вже досить відома: аферисти надсилають повідомлення про фінансову виплату від організацій з посиланням для заповнення анкети. Громадяни, переходячи за фішинговим посиланням, вводять інформацію про свої банківські картки і таким чином дають доступ шахраям до рахунків, у результаті чого привласнюють їхні гроші.
Саме так 31-річна чернівчанка позбулася 60 тисяч гривень, а 40-річний житель села Ломачинці Дністровського району втратив понад 7500 гривень.
Також цього дня аферисти виманили у 34-річного чоловіка 7000 гривень. Заявник думав, що допомагає знайомій, від якої отримав SMS із проханням терміново позичити гроші. А потім дізнався, що аккаунт подруги зламали шахраї.
Крім цього, від шахрайських дій потерпів 37-річний житель села Рокитне Чернівецького району. Із його банківської картки невідомі особи перерахували понад 38 тисяч гривень.
За вказаними фактами працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Поліцейські закликають громадян:
не довіряти неперевіреній інформації;
не перераховувати гроші на невідомі рахунки;
не переходити за підозрілими посиланнями;
не вводити конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки на невідомих сайтах.
Будьте пильними та не дайте шахраям себе ошукати!
Редактор: Галина Олійник
14-08-2024, 12:38