русский корабльнахуй
 
Чернівці  14 серпня 2024 11:00 

Мати переживала, аби син не втік з дому за її відсутності: у соцслужбі розповіли про сім'ю та інцидент у Глиниці

підтримай автора: оригінал
11
1.7k
0
Фото: Національна поліція
Журналісти Медіа агентства АСС поспілкувались з начальницею служби у справах дітей Мамаївської громади Наталією Ліскою щодо випадку, який стався у Глиниці напередодні, коли мати ланцюгом прикувала на подвір'ї 10-річного сина.
Як розповіла МА АСС Наталія Ліска, сім'я не перебуває на спеціальному обліку. У родині 6 діток, 5 хлопців та дівчинка, яких виховує мама та бабуся. Батька в родині не стало раніше.
За словами Наталії Ліски, багатодітну родину часто відвідувала староста села, їм намагались всіляко допомагати. Кілька місяців тому сім'ю навідували, саме тоді в хаті, де проживає мати з синами (дівчинку на виховання взяла бабуся - ред.), відбувався ремонт.
«Хоч родина і є малозабезпеченою, мати відкладала гроші і намагалась забезпечити для дітей хороші умови. Вдома у них були і продукти, діти доглянуті, охайні», - розповідає Наталія Ліска.
Пішла з дому, а сина прикувала ланцюгом на задньому дворі
Щодо інциденту, який стався напередодні, відомо, що матері нібито потрібно було піти за ліками для дідуся, який і залишився з дітьми. Щоб один із її синів, хлопчик 2013 року народження, не втік з дому та не сталось лиха, мати вирішила прикувати його ланцюгом на задньому дворі. Саме так жінка пояснила свій вчинок правоохоронцям та представникам соцслужби.
Коли до будинку матері навідались поліцейський, староста села та начальниця соцслужби, дідусь вже відчепив його з ланцюга. Проте дитина розповіла, що мати дійсно його приковує його ланцюгом за ліву ногу. Хлопчик був неохайно одягнений та брудний.
За словами Наталії Ліски, хлопчик, про якого йдеться, «перебуває на інклюзії»:
«Дитина гіперактивна, схильна до правопорушень. З його шкільної характеристики відомо, що конфліктував часто з однокласниками».
Зараз дитина вилучена з сім’ї, хлопчика передали медичним працівникам.
За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження
До поліції надійшло повідомлення від старости про те, що 34-річна мати неналежно виховує своїх дітей.
Свої вчинки мати пояснила, як метод виховання, аби її малолітній син не бешкетував, повідомили у Відділі комунікації поліції.
Жінка виховує ще четверо дітей віком 3, 4, 6 та 7 років. До прийняття фахівцями відповідного рішення, вони перебуватимуть під наглядом бабусі та дідуся, які проживають окремо.
Мати розкаялась
Як розповіла журналістам Наталія Ліска, мати розкаялась за свої вчинки. Жінка плаче та просить не забирати дитину. Проте, як каже керівниця соцслужби, процес вже запущений. Справу про негайне відібрання дитини вже передали до суду.