русский корабльнахуй
 
Україна  13 серпня 2024 20:36 

ЗСУ контролюють 74 населені пункти в Курській області - Зеленський

підтримай автора: оригінал
15
529
1
Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 13 серпня, повідомив, що українські сили контролюють 74 населені пункти в російській Курській області. За його словами, просування ЗСУ на території країни-агресора Росії триває.
Під час відеозвернення Зеленський повідомив, що знаходиться постійно на зв’язку з головкомом ЗСУ Олександром Сирським, пише NV.
Президент заслухав доповіді щодо фронту та української операції в Курській області.
«Попри складні, інтенсивні бої, просування наших сил на Курщині триває, обмінний фонд для нашої держави поповнюється. Під контролем України 74 населені пункти», — сказав він.
Зеленський зазначив, що в російському регіоні ЗСУ проводять перевірки та стабілізаційні заходи. Україна розробляє гуманітарні рішення для цих територій, додав він.
Президент подякував українським захисникам за героїчну службу. Він також зазначив, що триває підготовка наступних кроків.
Наступ ЗСУ в Курській області — головне
12 серпня президент України Володимир Зеленський уперше підтвердив проведення операції Сил оборони в Курській області. Він підкреслив, що мета операції - звільнити прикордонні території України від російських військ, які регулярно обстрілювали Сумську область.
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ЗСУ контролюють приблизно 1000 кв. км у Курській області.
Інформацію про захід ЗСУ в Курську область уперше поширили російські пропагандисти 6 серпня. За даними порталу DeepState, тільки за перший день рейду українські сили взяли три села й оточили КПП Суджа.
9 серпня з’явилася інформація, що Сили оборони України знищили велику колону з російською військовою технікою під Рильськом Курської області.
12 серпня влада Курської області визнала втрату 28 населених пунктів. За підрахунками DeepState, орієнтовно 44 населені пункти вдалося захопити і ще в 10 статус невідомий. Аналітики зазначили, що ця оцінка «вкрай консервативна».
Серед населених пунктів під контролем ЗСУ — Суджа, в якій розташований останній дійсний пункт перевалки російського природного газу через Україну в Європу.
За даними видання Forbes, українські військові закріплюються в Курській області, плануючи довгостроковий контроль території.