русский корабльнахуй
 
Новини України  12 серпня 2024 13:21 

Захворюваність на ковід в Україні зросла в шість разів, але епідсезон ще не почався

підтримай автора: оригінал
10
746
0
В Україні за липень зафіксували майже 12 000 випадків захворювання на коронавірус. Для порівняння, в червні їх було 2000.
Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін на брифінгу.
У стаціонарах перебуває трохи більше 2500 захворілих, тож навантаження на госпіталізацію не таке велике. Це нормальний показник для спалаху захворюваності.
Зростання захворюваності наразі є і в інших країнах, зокрема США та країнах Євросоюзу. Країни, які звітували про підйом, ідентифікували, що це підштам "Омікрону" FliRT – підвид, який не викликає важких форм у вакцинованих і тих, хто провів ревакцинацію.
Показники в Україні ще не свідчать про початок епідсезону чи що треба вводити окремі обмежувальні заходи на окремих територіях. Зазвичай в Україні спалах захворюваності був у вересні. Наразі по країні циркулює десять варіантів "омікрону".
За словами головного санітарного лікаря, щоб зменшити ризики коронавірусу, потрібно вакцинуватися, а людям з групи ризику – проводити ревакцинацію.
До груп ризику належать люди з супутніми захворюваннями і вагітні, а також медики, освітяни і працівники сфери обслуговування.
Редактор: Людмила Осадчук
12-08-2024, 13:21