русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  11 серпня 2024 18:20 

Які схеми розповсюдження наркотиків поширені на Буковині та як їм протидіяти

підтримай автора: оригінал
13
1.6k
0
Затримати "закладника" й припинити діяльність злочинного угруповання, яке за місяць заробляє до мільйона гривень, заблокувавши канал розповсюдження наркотиків. Таке завдання оперативників управління в боротьбі із наркозлочинністю ГУ НП в області.
Про ситуацію із розповсюдженням наркотиків в області кореспондентці "МБ" розповів начальник управління по боротьбі з наркозлочинністю ГУ НП в області Микола ЛАЗОРКО.
– Нині в області немає критичної ситуації із розповсюдженням наркотиків. Наші працівники щоденно працюють, щоб цього не було. Від початку року на Буковині виявлено 332 випадки збуту наркотиків (торік таких фактів в аналогічний період було 303). Якщо говорити про окремі злочинні угрупування, то ми перекрили діяльність двох таких, а Головне управління НП – шість. Це дуже високий показник, – каже Микола Лазорко.
Наразі на Буковині найбільш поширеними видами наркотиків є амфетамін, солі та марихуана.
– Трапляються випадки виявлення героїну та кокаїну, однак у Чернівцях їх практично немає. Якщо говорити про "закладників", то разом з активістами ми намагаємося перешкоджати їхнім рекламним написам. Зараз став доволі поширеним метод розповсюдження наркотиків у телеграм-каналах. Такі канали ми блокуємо, але протидіяти їм складно. Наше управління від початку року заблокувало майже 60 таких телеграм-каналів, – каже начальник управління.
Вилучили наркотиків на два мільйони
Управління в боротьбі із наркозлочинністю співпрацює з оперативниками карного розшуку та Головним управліннями Нацполіції. У січні цього року було викрито велику організовану злочинну групу, яка розповсюджувала наркотики на території регіону.
– Створивши телеграм-канал, фігуранти незаконно збували канабіс, амфетамін, солі alfa-PVP, кокаїн і таблетки LSD і Ecstasy. 31 січня правоохоронці затримали всіх учасників наркоугруповання за місцем фасування "закладок" та повідомили їм про підозру у вчиненні злочину. Працівники поліції вилучили у фігурантів наркотичних засобів і психотропних речовин на майже два мільйони гривень. Поліцейські з’ясували, що 21-річний чернівчанин організував та налагодив діяльність злочинної групи, яка збувала заборонені наркотичні засоби та психотропні речовини на території Чернівців та області через залишення "закладок". До цього чоловік залучив ще трьох жителів Чернівецького району. 21-річний чернівчанин виконував роль водія та "закладника", 25-річному жителю села Годилів випала роль фасувальника, а 29-річному жителю села Чагор – постачальника таблеток, – каже Микола Лазорко.
У розповсюдженні наркотиків беруть участь і чоловіки, і жінки.
– Ми фіксували випадки, коли до розповсюдження наркотиків за гроші залучали навіть дітей. Наразі найбільш наркозлочинним районом є Чернівецький. Хоча нещодавно ми викрили масштабну організовану злочинну групу й у Новодністровську, – розповідає Микола Лазорко.
Увага!
Якщо ви стали свідком передавання наркотиків або ж помітили "закладника" або людину, яка продає їх, негайно телефонуйте на "102"
Редактор: Анна Семьонова
11-08-2024, 18:20