русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  10 серпня 2024 20:36 

Фільм про Яремчука: чому сини відмовилися зніматися та яке табу поставила дочка артиста

підтримай автора: оригінал
15
14.7k
0
Днями в прокат вийшла довгоочікувана документальна стрічка "Яремчук: Незрівнянний світ краси", яка розповідає про творчий шлях легендарного українського артиста Назарія Яремчука.
Його сімʼя та друзі взяли участь у створенні щемливої, патріотичної та соціально важливої картини, на премʼєру якої пішли представники сучасної української сцени і не тільки, пише OBOZ.
Хоча ідея зняти цей фільм належить Марії Яремчук, яка також є продюсеркою фільму, на премʼєрі вона не зʼявилась. Натомість глядачам показали звернення новоспеченої мами.
Цікаво, зі старшими синами Яремчука – Дмитром й Назарієм – звʼязувалися під час створення фільму. Як розповіли OBOZ.UA, спершу Марія запропонувала їм знятися, на що отримала відмову, але згодом Дмитро і Назарій все ж зустрілися з кінокомандою.
Продюсер фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси" Максим Сердюк розповів:
"Ми зустрічалися з синами Яремчука, пропрацьовували історію. Звісно, хотіли їх зняти у фільмі, але вони відмовилися. Чому відмовилися – це питання більше до них. Але історія, яку ми зробили, від того не змінилася. Я думаю, якою вона була, такою вона і залишилася, але без участі синів Яремчука".
У Марії Яремчук було табу щодо висвітлення теми першого шлюбу батька. Вона вважає, що в цій історії драми вистачить на ще один повноцінний фільм.
"У мене був єдиний конкретний запит, щоб ми не чіпали драматичні аспекти першого шлюбу мого тата і його першу сім’ю. Тому що про цю історію можна було зняти ще один фільм", – розповідала вона.
Цікаві факти
Донька співака зізналася в інтервʼю УП, що звʼязувалася з Софією Ротару та запрошувала її взяти участь у фільмі, але зірка відмовилася, не пояснивши причину.
У стрічку не ввійшов фрагмент з історією Павла Дворського про те, як вони виступали в Лаосі, і на сцену виповз величезний отруйний павук. Тоді на поміч артистам вибіг охоронець з автоматом, чим налякав зірок.
Раніше повідомлялося, що 8 серпня у Чернівцях покажуть фільм "Яремчук. Незрівнянний світ краси".
Що відомо про фільм
Фільм розповідає про життя легенди української музики Назарія Яремчука з архівних зйомок та щоденників митця.
Його знімав режисер Артем Григорян. Документальна стрічка складається зі спогадів близьких Яремчука та визначних діячів культури, а також з особистих щоденників: від перемоги на конкурсі "Пісня-71" піснею "Червона рута" до політичних переслідувань КДБ, загибелі Володимира Івасюка, виступів у Чорнобилі та Афганістані.
За словами продюсера, ініціаторкою зйомок фільму стала дочка Назарія Яремчука Марія.
Фільм складається з історій від дружини артиста Дарини Яремчук та доньки Марії Яремчук, колег, а також дослідження його культурного внеску музичними експертами. У фільмі вперше звучать уривки з особистих щоденників артиста, які режисер стрічки Артем Григорян використав як закадровий голос.
Довідка
Назарій Яремчук – учасник ансамблю "Смерічка", Народний артист УРСР. Співак народився у Вижниці, Чернівецької області. Яремчук відомий виконанням українських пісень "Червона Рута", "Водограй", "Смерекова хата", "Гай зелений гай".
Де дивитися стрічку:
Ви ще встигнете переглянути фільм 11 серпня в кіномистецькому центрі імені І. Миколайчука о 16.00. Квитки - за посиланням.
Також показ стрічки іде у приватному кінотеатрі Smartcinema з 8 по 14 серпня. Початок - 12:30.
Редактор: Галина Олійник
10-08-2024, 20:36